Plucker černobíle Plucker barevně iSilo barevně/černobíle
Forums

PAjDA.cz :: Zobrazit téma - Použití Clié UX50 & must have aplikace.
Forum Index
Welcome ( Přihlášení )

Osobní nastavení | FAQ | Hledat | Seznam uživatelů | Uživatelské skupiny
Použití Clié UX50 & must have aplikace.

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra PAjDA.cz -> Software
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
reilly

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: pá 05. březen, 2010 16:56    Předmět: Použití Clié UX50 & must have aplikace. Citovat

Zdravím
podle posledních dotazů na Pajdovi se zdá , že zdejší komunita vlastníků UX50 není zanedbatelná, proto bych se rád zjistil dojmy a zkušenosti ostatních vlastníků.
Tuhle krabičku vlastním cca 2 měsíce (koupeno z nostalgie v aukci za 80$) a překvapivě u mně téměř ihned převzala úlohu hlavního mobilního organizéru po Treu680. Snažím se dodržovat (mírně modifikované) hlavní zásady GTD organizace času, podle toho vypadá i moje použití tohoto přístroje. Rád bych zjistil, pro jaké účely tuto krabičku používají ostatní, protože doba samozřejmě velí mít všechno v telefonu a nejlépe aby to byl Iphone .. Mně se moje dva pracovní Palmy(CLié a Treo) podařilo dostat do pozice užitečných pracovních nástrojů, kdy je synchronizuju přes net proti Gmailu (Palm desktop vůbec nepoužívám) a mám tedy při sobě stále aktuální data.

Moje nejčastěji používané aplikace:
    Organizace času Snap! (v roli @inboxu), CardTXT, Agendus, Goosync, Snapper mail
    Systémové utility kromě defaultních ještě HotSwitch, KeyQuick(!), MergicVPN (VPNka namísto chybějícího zabezpečení WPA/WPA2), PetitLaunch, PowerRUN(!),
    Aplikace Resco Explorer, RscBackup, pssh, SmbMate
    Hry hlavně vynikající šachy Hiarcs, které se na UX50 narozdíl od Trea a TXka nesekají

Jediný vážnější problém se kterým jsem se zatím setkal je kapacita baterky, která i po výměně za novou utáhne přístroj při mé frekvenci používání stěží jeden den. Částečně mi pomohla úprava na nabíjení přes USB konektor, takže jsem se zbavil legrační nabíjecí dokiny a můžu nabíjet všude, kde je USBčko.
A co vy ? Pouze hrajete nostalgické hry a nebo pro Vás Clié odvádí každodenní práci? Pochlubte se Usmívající
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
batchuluun

Registrace: 22.2. 2010

PříspěvekZaslal: pá 05. březen, 2010 20:50    Předmět: Citovat

Dobry den,
kdyz uz jste zminil iPhone, tak jen tak na okraj reknu, ze jsem mel zatim vsechny tri generace, je to suprovej telefon a tim to take konce, na nejakou praci (jsem eletrikar a zas toho moc nechci po tehle hrackach) to proste neni... Ale zpet k UX-50... Sonyho jsem kupoval zhruba ve stejnej chvily jako Palm LifeDrive, coz byli mi nastupci Zire 72 (Dodnes ho uspesne pouziva mladsi bratr Velmi ą»astný ) a mohu rici ze se perfektne doplnovaly, Sonyho dodneska pouzivam v praci na prohlizeni planu a schemat (iPhone to nezvladne, fakt jsem to zkousel), pred erou iPhone jeste jako obrazovy zapisnik, notes, na elektronickou postu a navigace... LifeDrive byl perfektni na vikend, kdyz jse vam nechtelo vstavat z postele a presto jse vam chtelo shlednout postu a co je noveho ve svete, kdyz jste jeli na chatu, tak se tam veslo nejakejch deset filmu (pocitano i s SD) a nejake to hudebni album a to nemluve o hrach typu Bejeweled a spol, jez si zahraju jeste dnes velice rad... Jen tak mimochodem je to psano na Sonym, jelikoz na iPhonu tohle psat, tak to radsi vlizt do tazky a zapnout Notas... Velmi ą»astný
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
reilly

PříspěvekZaslal: pá 05. březen, 2010 21:10    Předmět: Citovat

batchuluun napsal:
...., Sonyho dodneska pouzivam v praci na prohlizeni planu a schemat ...

čím ? Picsel Viewer ?? Připadá otravně pomalý Smutný ale zvládá toho hodně ..
batchuluun

Registrace: 22.2. 2010

PříspěvekZaslal: so 06. březen, 2010 11:35    Předmět: Citovat

Ano PicselViewer, me prijde docela svizny... Takovej CLIE Prohlizec, jez jsem driv pouzival na prohlizeni fotek je opravdu "priklad sviznosti" :-) Jeste k te vydrzi na baterii, uz novy pristroj vydrzel maximalne tri hodiny u filmu jsem se dostal na necele dve... Tak jsem tenkrat zasel do obchodu koupil Li-Pol baterii do Siemensu tusim Sk 65 se zvysenou kapacitou na 1050 mAh a s pomoci pajky a noze presdelal a vydrz byla skoro dvojnasobna... Pred vanoci jsem shanel baterii ktera by se vesla, preci jen uz se roky podesaly a bohuzel jsem uz zadnou takovou nenasel...
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
shrek
Administrátor serveru
Administrátor serveru

Registrace: 1.8. 2003

PříspěvekZaslal: ne 07. březen, 2010 13:45    Předmět: Re: Použití Clié UX50 & must have aplikace. Citovat

reilly napsal:
Částečně mi pomohla úprava na nabíjení přes USB konektor, takže jsem se zbavil legrační nabíjecí dokiny a můžu nabíjet všude, kde je USBčko.
A co vy ? Pouze hrajete nostalgické hry a nebo pro Vás Clié odvádí každodenní práci? Pochlubte se Usmívající

Co napsat navod, step by step aby ch si mohl tuhle upravu udelat take ??? Usmívající

Nasel jsem sice navod na 1src.com, ale preci jen, cestinu mam radeji take Mrkající
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
reilly

PříspěvekZaslal: po 08. březen, 2010 9:30    Předmět: Re: Použití Clié UX50 & must have aplikace. Citovat

shrek napsal:
Co napsat navod, step by step ...

..no .. ten navod na 1src je IMHO dost pochopitelny, je tam odkaz na detailni fotky .. tyhle popisuji cele reseni dost nazorne:
http://img.photobucket.com/albums/v95/takuki_/PEG-UX50/PEF-UX50Sd2.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v95/takuki_/PEG-UX50/PEF-UX50Sd.jpg
Uz jsem napsal pro pajda.cz navod na pouziti VPNky na Palmech, ktery jsem nikde jinde na netu nenasel, jenze kvuli rozbitemu redakcnimu systemu na Pajdovi jsem ho sem nemohl dat, psal jsem PM adminovi (tusim Pajdovi) a bez odezvy. Vlastni blozicek si kvuliva tomu zakladat nehodlam a nerad delam zbytecnou praci. Toz tak ...
shrek
Administrátor serveru
Administrátor serveru

PříspěvekZaslal: st 10. březen, 2010 18:42    Předmět: Citovat

No on Pajda ted ceka rodinu (teda pokud ji jiz nema Mrkající ), takze nema na tenhle portal cas Usmívající

Jestli ten clanek jeste mas, klidne ho uverejni, nebo mi ho posli a ja ho sem hodim (jako autor samozrejme uvedu tebe Mrkající ).

Dik za ty linky, asi neco spacham, protoze ta kolibka me hrozne irituje Mrkající
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
shrek
Administrátor serveru
Administrátor serveru

PříspěvekZaslal: pá 19. březen, 2010 19:30    Předmět: Citovat

Vcera mi kamarad napajel dratek do UXka (jsem HW pometlo Mrkající ) a jiz mi funguje nabijeni baterky pres miniUSB Mrkající

Jsem spokojenej clovek Velmi ą»astný
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra PAjDA.cz -> Software Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejít na: